Technikai segítség / GYIK

A BME Alfa használatával kapcsolatosan felmerülő kérdéseket e-mailben (racze[kukac]phy[pont]bme[pont]hu) és a fórumokon keresztül várjuk. Ezt az oldalt az általatok feltett kérdések alapján fogjuk bővíteni.

GYIK

 1. Hogyan tudom az egyes témakörökhöz kapcsolódó tananyagokat megjeleníteni?
  Az oldalon levő összefoglalók megjelenítéséhez pdf-olvasóra van szükséged. Ha nincs a gépeden, töltsd le és telepítsd pl. az Adobe Reader-t vagy a Foxit Reader-t.
 2. Hogyan tudom megszüntetni a felhasználói fiókomat?
  A Beállítások > Profilom beállításai > Profil szerkesztése oldalon a jobb felső sarokban található a Profil törlése gomb.
 3. Eltűnt a menüből egy blokk. Hogyan tudom helyreállítani?
  Valószínűleg rákattintottál a blokk jobb felső sarkában levő dokkolás gombra. A blokkot az oldal bal oldalán végighúzódó dokkolósávban találod meg, ha fölé viszed az egér mutatóját, akkor feltűnik a tartalma. Az eredeti helyére ekkor a feltűnő blokk jobb felső sarkában levő gomb segítségével tudod visszatenni. A dokkolás funkció használata leginkább azoknak javasolt, akik kis képernyőn keresztül használják a felületet. Az összes dokkolt blokkot egyszerre vissza lehet állítani a bal alsó sarokban levő gomb megnyomásával.
 4. Nem töltődnek be a képletek, csak valami furcsa kódot látok helyettük.
  Nézd meg ezt az oldalt, ha itt sem látszanak a képletek, akkor valószínűleg elavult böngészőt használsz. A támogatott böngészők listáját ezen az oldalon találod.

Utolsó módosítás: 2018. január 25., csütörtök, 18:21