Mit találsz itt a matematika gyakorlófelületen?

  • Információt arról, mik a BME elvárásai matematikából, milyen felkészültséget várnak majd el tőled. Mi az, amit a Műegyetemen „matematikából mindenkinek tudni kell”?

  • Próbatesztet, ahol "élesben", a nulladik zárthelyihez hasonló feltételek mellett teheted próbára tudásodat.

  • Témakörönként gyakorlási lehetőséget. Az itt található feladatok megoldása után azonnali visszajelzést kapsz, így könnyen ellenőrizheted tudásodat. A témakörönkénti gyakorlás segít abban, hogy az erősségeiddel és a gyengéiddel egyaránt tisztában legyél .

Ezeket érdemes tudnod, mielőtt a gyakorlásba belefogsz

Az oldalon rövid elméleti összefoglalókat és feladatokat találsz. A feladatokat úgy válogattuk össze, hogy azok lefedjék azokat a témaköröket, melyeket a BME műszaki és gazdasági szakjain tanulmányaikat kezdő hallgatók számára matematikából különösen fontosnak tartunk. Törekedj arra, hogy ezeket a feladatokat segédeszköz (számológép, függvénytáblázat) használata nélkül tudd megoldani! A feladatsorokban szereplő példákat véletlenszerűen választja a számítógép, így minden alkalommal új kihívás vár rád.

Gyakorlási lehetőségek

  1. Próbateszt
    Itt egy 15 kérdésből álló feladatsort oldhatsz meg. A feladatsor lefedi az összes tárgyalt témakört. Pontozása megegyezik az elsőévesekkel minden év elején megíratott szintfelmérő, a matematika nulladik zárthelyi pontozásával: a jó válasz négy pontot ér, a hibás válasz egy pont levonással jár; ha kihagyod a feladatot, nem kapsz pontot. A feladatsor kitöltésére 50 perc áll rendelkezésedre. Visszajelzést a kitöltés befejezése után kapsz.

  2. Témakörönkénti gyakorlás
    Itt találsz összefoglalót az egyes témakörök elméleti tudnivalóiról, azaz arról, hogy mik azok az összefüggések és módszerek, amiket ismerned és rutinszerűen alkalmaznod kell. Emellett az adott témakörhöz kapcsolódó feladatokat tartalmazó teszt megoldásával célzottan gyakorolhatsz, időkorlát nélkül. Feladatonként két próbálkozási lehetőséged van a megoldásra, ha elsőre eltalálod a jó választ, négy pontot kapsz, ha másodikra, akkor kettőt. A helyes válasz megadásával, illetve a két próbálkozás leteltével a rendszer automatikusan továbbirányít a következő feladatra.
Utolsó módosítás: 2015. február 2., hétfő, 12:44