Mit találsz itt a fizika gyakorlófelületen?

  • Információt arról, mik a BME elvárásai fizikából, milyen felkészültséget várnak majd el tőled. Mi az, amit a Műegyetemen „fizikából mindenkinek tudni kell”?

  • Próbatesztet, amely az első félév elején íratott fizika szintfelmérővel megegyező felépítésű és pontozású.

  • Témakörönként gyakorlási lehetőséget. Az itt található feladatok megoldása után azonnali visszajelzést kapsz, így könnyen ellenőrizheted tudásodat. A témakörönkénti gyakorlás segít abban, hogy az erősségeiddel és a gyengéiddel egyaránt tisztában legyél.
     

Ezeket érdemes tudnod, mielőtt a gyakorlásba belefogsz

Az oldalon rövid összefoglalókat és feladatokat találsz. A feladatokat úgy válogattuk össze, hogy azok lefedjék azokat a témaköröket, melyeket a BME műszaki és gazdasági szakjain tanulmányaikat kezdő hallgatók számára fizikából különösen fontosnak tartunk. Törekedj arra, hogy ezeket a feladatokat függvénytáblázat használata nélkül tudd megoldani! A feladatsorokban szereplő példákat véletlenszerűen választja a számítógép, így minden alkalommal új kihívás vár rád.

Gyakorlási lehetőségek

  1. Próbateszt
    Itt egy 15 kérdésből álló feladatsort oldhatsz meg. A feladatsor lefedi az összes tárgyalt témakört, továbbá összeállításában és pontozásában megegyezik a Villamosmérnöki és Informatikai Kar elsőéveseivel minden év elején megíratott szintfelmérővel. A feladatsor kitöltésére 60 perc áll rendelkezésedre. Visszajelzést a kitöltés befejezése után kapsz. Az első 13 feladat elméleti kérdés, kérdésenként két pontért. Rossz válasz esetén egy pont levonás jár. Az utolsó két feladat számításos példa, 12-12 pontért. Rossz válasz esetén hat pont levonás jár.

  2. Témakörönkénti gyakorlás
    Itt találsz összefoglalót az egyes témakörök elméleti tudnivalóiról, azaz arról, hogy mik azok az összefüggések és módszerek, amiket ismerned és rutinszerűen alkalmaznod kell. Emellett az adott témakörhöz kapcsolódó feladatokat tartalmazó teszt megoldásával célzottan gyakorolhatsz, időkorlát nélkül. Feladatonként két próbálkozási lehetőséged van a megoldásra, ha elsőre eltalálod a jó választ, két pontot kapsz, ha másodikra, akkor egyet. A helyes válasz megadásával, illetve a két próbálkozás leteltével a rendszer automatikusan továbbirányít a következő feladatra.
Utolsó módosítás: 2015. február 4., szerda, 09:46